Polykemi verdubbelt de efficiency als het gaat om productontwikkeling en innovatie!

maandag | 15 mei 2017

De focus op Onderzoek & Ontwikkeling is altijd één van de pijlers voor Polykemi in Ystad Zweden geweest. De afdeling ontwikkeling levert een fundamentele bijdrage om in de markt als koploper actief te kunnen zijn. Polykemi neemt wederom een stap voorwaarts om haar afdeling onderzoek en ontwikkeling nog slagvaardiger te maken.

De onderzoek en ontwikkelingsafdeling 2.0 is te verdelen in twee secties. Een naar buiten gerichte – en een intern georiënteerde groep. De focus van de interne afdeling ligt naast de ontwikkeling van nieuwe materialen ook op het starten van nieuwe onderzoeksprojecten. Deze activiteiten storen zo niet de werkzaamheden bij de naar buiten gerichte groep.

Voordeel van deze gesplitste werkwijze voor de relaties in de markt is, dat ze aangevraagde test materialen nog sneller aangeleverd kunnen krijgen via de externe ontwikkelgroep. Deze werkzaamheden storen daarbij de interne werkzaamheden niet langer.

Deze werkwijze heeft al tot een innovatief succes geleid. Met de productgroep POLYfill HC, een lichtere en kost effectieve materiaal oplossing in vergelijk tot traditionele engineering plastics  waarbij de mechanische noodzakelijke eigenschappen uiteraard gewaarborgd  worden, bevestigd Polykemi haar innovatieve slagkracht.

Op de bovenstaande foto: Patrick Jönsson (operator) samen met Karl Banke en Henrik Eriksson zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat.

Lees meer over onze thermoplasten.