Superieure lijm voor de jachtbouw

vrijdag | 6 mei 2016

Xtenders is een vooraanstaande producent van jachten. Het bedrijf wil het ultieme superjacht bouwen. Die is licht in gewicht en maakt gebruik van state of the art technologie. De Monchy levert diverse lijmsystemen voor het verlijmen van composietonderdelen van de boten.

Structurele 2-K lijmen
Voor de bouw van hun topjachten maakt Xtenders gebruik van hoogwaardige materialen als prepreg koolstofvezel en composiet. De onderdelen voor de boten komen tot stand onder hoge druk en hoge temperatuur. De lijmsystemen die Xtenders gebruikt moeten hier wel tegen bestand zijn. Het bedrijf gebruikt speciale adhesives voor het verlijmen van dek-rompverbindingen en onderdelen in de motorruimte.

IJzersterk en zonder primer te gebruiken
Wij leveren de innovatieve constructielijm SAF Methacrylaatlijm aan Xtenders. Deze lijm is te gebruiken zonder primer en ideaal voor het verlijmen van verschillende soorten ondergronden zoals metaal met plastic of RVS met composiet. De lijm is zeewater- en uv-bestendig en heeft een hoge temperatuurbestendigheid (bestand tegen temperaturen van -50 tot + 150 graden).

Meer weten over onze constructielijmen?
Neem contact op met Marc de Heer, Sales Manager, tel. 06 12777189 of mail: mdeheer@monchy.com