“Droom groot en bereik je doelen”

woensdag | 14 november 2018

Op 11 Oktober 2018 was het zover, De Monchy verzorgde vol trots haar jaarlijks terugkerende vrijwilligersdag. 1 prachtige locatie, 2 inspirerende Rotterdam Cares medewerkers, 4 energieke Science centre begeleiders, 14 enthousiaste De Monchy vrijwilligers, 50 veelbelovende kinderen en ontelbare indrukken. Voor alle betrokkenen was dit een dag met een blijvende herinnering. Het doel was duidelijk, iets terug doen voor de maatschappij! Maar wie en waarom? Vorig jaar hebben wij 15 oudere bewoners van een zorginstelling  meegenomen voor een dagje uit in Diergaarde Blijdorp. Om die reden hebben wij dit jaar gekozen om te beginnen bij de basis. Waar onze toekomst start en gevormd wordt, de jeugd!

De Monchy nodigde 50 Kinderen uit van de Nicolaasschool om een kijkje te nemen in Science Centre te Delft. Het Science Centre Delft is een technisch en wetenschappelijk tentoonstellings- en onderzoekscentrum in Delft. Het is onderdeel van de TU Delft. Groep 7 en 8 werden onderverdeeld in groepen van 5 a 6 kinderen. Iedere groep werd begeleid door 1 a 2 De Monchy  vrijwilligers en gekoppeld aan een opdracht. Opdracht groep 7: Hoe maak je van bamboe een stevige en zo groot mogelijke bouwconstructie? Opdracht groep 8: Weet je de juiste antwoorden op vragen over

duurzame energie te beantwoorden en ben je in staat een wind aangedreven en efficiënte auto te ontwerpen? Er ontstond een onvoorspelbare en bijzondere magie waarin teams, ongeacht afkomst en leeftijd, hetzelfde doel trachten te behalen. Een ieder met zijn eigen krachten en geen teamlid belangrijker dan een ander.

Customer Care Professional Bionda Blok: “Ik heb de dag als onwijs fijn ervaren. Ik heb de kinderen kunnen vertellen dat de cultuur waarin je opgroeit niet compleet bepalend is voor je toekomst. Wat heb ik ze geadviseerd? Droom groot en bereik je doelen.”